Wakacje
Jutro wyjeżdżam do Kołobrzegu na tydzień ze swoją córcią także nie będzie nowych inspiracji kuchennych, ale nie zostawiam was z niczym na podróż pociągiem ( bo to aż 12 godzin) przygotowałam dla młodej pyszne wegańskie muffiny jak i mały torcik raw dla mnie. Muffiny wyszły pycha przynajmniej tak twierdzą córcia i mój braciszek, do zrobienia użyłam:
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego
- 2 dojrzałe banany
- 1 cukinia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3/4 szklanki kakao
- 2 łyżki oliwy
Zaczynamy od sypkich składników umieszczamy je w misce, następnie dobieramy się do cukinii i bananów blendujemy je na gładko teraz należy połączyć mokre z suchymi składnikami wymieszać przełożyć do foremki na muffiny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec 25 minut.
Przepis na Raw-torcik
- Orzechy pistacjowe namoczone
- siemię lniane
- 3 śliwki suszone

Bita śmietana to nic innego jak zmiksowane mleczko kokosowe dokładny przepis tutaj
Owoce do dekoracji :)

Przygotowałam sobie również sałatki owocowe, jestem gotowa do podróży do zobaczenia za tydzień ściskam owocowo!!!
Pyszności...:) Udanej podróży:*
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuń