Cynamonem pachnący
Miękkie masło umieszczamy w misie miksera i ucieramy razem z cukrem na puch, następnie dodajemy jajko(konieczne jest aby było w temperaturze pokojowej nie prosto z lodówki). Jabłko obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do masy i ucieramy jeszcze chwile, do drugiej misy przesiewamy mąkę z proszkiem i cynamonem dodajemy płatki migdałowe , teraz mokre składniki przelewamy do suchych i dajemy mleko delikatnie łączymy wszystkie składniki, piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni i pieczemy przez 20-25 minut.Ciasto przelewamy do formy na muffinki i posypujemy kruszonką .
zostawiam ślad po sobie... ;) bardzo apetycznie tu u Ciebie... Jeteś wege? Ja przez 8 mies. byłam bardzo restrict, a teraz (ze względu na zdrowie, bo mam kiepskie wyniki) tak bardziej "semi" ;)
OdpowiedzUsuńzaczęłam prowadzić bloga, w sumie tak bardziej dla siebie, ale wpadaj kiedy chcesz pamiecbardzoselektywna.blogspot.com
pozdrawiam
Dziękuję oglądałam bloga życzę powodzenia, tak jestem wege chwile na surowej diecie, od czasu do czasu powracam jednak na surowe dla lepszego samopoczucia :)
UsuńKiedy następny wpis?
OdpowiedzUsuńZabieram się za uzupełnianie w przyszłym tygodniu:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUpiekłam - jest pyszna -pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPisujesz i pichcisz jeszcze? :)
OdpowiedzUsuńA cynamonem pachnące - na bank spróbuję.