Wegańskie muffiny
Można nieźle kombinować piekąc różne słodkości i to bez jajek , dzisiaj powstały w mojej kuchni pyszne muffinki z bitą śmietaną ale nie taką zwykłą śmietaną tylko była ona kokosowa:)
Łączymy wszystko w misce na jednolitą masę i przelewamy do foremek pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 18 minut.- 6 łyżek mąki orkiszowej(może być inna)
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 szklanki mleka ryżowego+kakao (może być inne mleko)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Śmietana kokosowa:
Przepis znalazłam na puszka.pl
- bardzo zimne mleko kokosowe
- 1 łyżka cukru waniliowego
- szczypta soli
![]() |
Młoda degustuje :) |
Moja śliczna kochana z takim apetytem zajada ,więc na pewno są bardzo smaczne,aż ślinkę połykam.
OdpowiedzUsuńBrawo ,Brawo
Jeżeli mogę doradzić: do muffinek, jak i innych ciast, należy osobno mieszać proszki i płynne składniki, a potem wszystko razem. Dzięki temu, nasze wypieki będą puszyste i delikatne :)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do siebie i zachęcam do pozostania na dłużej :)
https://www.facebook.com/motylechcalatac
http://vickyxvampire.blogspot.com/