Krem z buraka
Krem z buraka
3 buraki upieczone w foli aluminiowej
2 ząbki czosnku
grubszy plaster imbiru
mleko kokosowe lub miąższ że świeżego kokosa
1 łyżeczka soli
łyżka soku z cytryny
2 -3 szklanki wody
pepperoncini jeżeli lubisz ostre
pieprz do smaku
1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
Buraki kroimy w kosteczkę powtarzamy te samą czynność z czosnkiem i imbirem. Do garnka wlewamy olej podsmażamy czosnke dodajemy imbir buraki miąższ z kokosa sól sok z cytryny zalewamy wodą I gotujemy przez 15 minut, na sam koniec dodajemy papryczkę lub pieprz . Blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji . Smacznego
Zapraszam do oglądnięcia filmiku jak wykonać ten pyszny krem Brzuszek wega na Youtube
Komentarze
Prześlij komentarz