Ptyśki
Ciasto na ptysie! Trochę zabawy z nim jest ,
nie należy do najprostszych ale dla chcącego
nic trudnego a o to przepis :
następnie studzimy(ale nie całkiem).
Lekko przestudzone ciasto miksujemy dodając po jednym jajku na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia i miksujemy do jednolitej masy.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C na blachę do pieczenia wykładamy ciasto łyżką.
Pieczemy przez 20-25 minut. Ostudzone ptyśki można nadziewać na słodko i na słono:)
A tu mam dla was jeszcze jeden pomysł na deser:)
nie należy do najprostszych ale dla chcącego
nic trudnego a o to przepis :
- 1 szklanka wody
- 125 gram masła
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 6 jaj
następnie studzimy(ale nie całkiem).
Lekko przestudzone ciasto miksujemy dodając po jednym jajku na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia i miksujemy do jednolitej masy.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C na blachę do pieczenia wykładamy ciasto łyżką.
Pieczemy przez 20-25 minut. Ostudzone ptyśki można nadziewać na słodko i na słono:)
A tu mam dla was jeszcze jeden pomysł na deser:)
Ale smakowity ten ptyś z borówkami :)
OdpowiedzUsuń