Wege chili

Ostatnio będąc we Wrocławiu odwiedziłam wege bar było pysznie i tak  zasmakowało mi chili że postanowiłam powtórzyć to w domu .Do zrobienia tej pyszności będziemy potrzebować :
  • proteinę sojową
  • paprykę
  • bulion warzywny
  • pomidory w puszce
  • fasolę czerwoną
  • cebulę
  • czosnek
  • sól,chilli ,pieprz, oregano
  • sos pomidorowy
Zaczynamy od przygotowania proteiny sojowej , bierzemy dowolną ilość i zalewamy go gorący bulionem warzywnym odstawiamy na 5 minut i po tym czasie odcedzamy ,cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę i podsmażamy na oliwie jak już cebula będzie miękka dodajemy po trochu naszej proteiny i przesmażamy z cebulą. Następnie dodajemy pomidory w puszce i dolewamy bulionu warzywnego , wsypujemy przyprawy i gotujemy tak pod przykryciem 30 minut po upływie czasu sprawdzamy jak smakuje jak za mało ostre to doprawiamy , wyciskamy czosnek dodajemy sosu pomidorowego i fasolkę i jeszcze przez 10 minut gotujemy na małym ogniu ,podajemy z ryżem lub z bagietką.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Kluski na parze inaczej

Frutariańskie śniadanko

Cynamonem pachnący