A może młoda kapusta??
Wariacji na temat młodej kapusty jest pewnie pełno, ja ją wsadziłam do naleśnika i polałam pianką czosnkową było pyszne i nawet największy mięsożerca w moim domu powiedział że smaczne:).
Na naleśniki każdy ma swój przepis ja od lat robię według przepisu z mojej głowy.
NALEŚNIKI - no więc u mnie są to jaja,mleko,woda,olej,sól,mąka.
Na naleśniki każdy ma swój przepis ja od lat robię według przepisu z mojej głowy.
Białka oddzielam od żółtek,i ubijam na sztywną piankę białka następnie dodaję żółtka i wszystkie mokre składniki miksuję przez chwilę i dodaję mąkę - miksuję do połączenia składników i odstawiam na 30 minut KONIEC!
FARSZ- Młoda kapusta,koperek,pieczarki,cebula,przyprawy.
Kapustkę dobrze myjemy i oglądamy ją czy nie ma jakiś stworzonek , szatkujemy,cebulę kroimy w małą kosteczkę i przesmażamy ją następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i dusimy ją na małym ogniu przez 5 - 10 minut następnie dodajemy pokrojoną pieczarkę przyprawy i koperek dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie nadziewamy kapustą nasze naleśniki na każdy kładziemy także plasterek sera.
PIANKA CZOSNKOWA- śmietanka30% , sól, czosnek. Śmietankę ubijamy z solą , do ubitej śmietany dajemy zmiażdżony czosnek i mieszamy.
no ciekawie... a ja jadlam mloda kapustke w pierogach!!Pychota!
OdpowiedzUsuńo muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuń