Zdrowo i kolorowo 6
Śniadanie:
Owsianka( 4 porcje)
Rozgrzać piekarnik do 140 stopni C. Rozłożyć orzechy na blaszce do pieczenia i piec przez 8 minut, aż nabiorą aromatu i lekko się przyrumienią. Następnie posiekać je grubiej.Owsianka( 4 porcje)
- 1/4 szklanki orzechów włoskich
- 1/2 szklanki zarodków owsianych (moczonych przez noc w dwóch szklankach wody)
- 12 suszonych moreli pokrojonych w paski
- 1,5 łyżeczki miodu płynnego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Do namoczonych zarodków dodać morele i miód sól i na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i powoli gotować od czasu do czasu mieszając aż większa część wody zostanie wchłonięta ( ok 20 minut). Przełożyć do miseczki i posypać orzechami i cynamonem.
W ciągu dnia zjadamy jogurt naturalny, warzywa, owoce
Obiad:
Kolacja:
szejk
- 1/2 avokado
- 1 szklanka soku z pomarańczy
- 2 jabłka
Komentarze
Prześlij komentarz