Zdrowo i kolorowo 5
Śniadanie:
Grzanki salsą
Grzanki salsą
- puszka fasoli ciemnej
- sól ,czosnek.pieprz ostra papryczka
- pomidor pokrojony w kostkę
- mała cebulka pokrojona w kostkę
- chleb podpiekany pod grillem
Fasolę ,pomidora,cebulę i przyprawy mieszamy w misce i przekładamy na nasze grzanki.
W ciągu dnia można zjeść 2 jabłka, banana , surówkę z marchewki i jabłka.
Obiad:
Brokuły
- 2 szklanki brokułów
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
- 1/4 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego
Brokuły:
Zawierają dużo potasu , są bogate w fosfor, wapń , chrom , żelazo. Chrom obecny w brokule jest bardzo pomocny w leczeniu cukrzycy. Związki mineralne i witaminy dodatnio wpływają na gospodarkę wapniową w
organizmie opóźniając proces starzenia się kości (osteoporoza).
Kolacja:
Szarlotka
- 2 jabłka
- garść migdałów
- 1 szklanka wody
- cynamon
Komentarze
Prześlij komentarz