Zdrowo i Kolorowo 4

Śniadanie:
Zielone szaleństwo
  • garść szpinaku
  •  1 szklanka wody
  • 2 małe jabłka
Jabłka możemy obrać (jednak ja tego nie robię), należy wyciąć pestki pokroić na małe kawałki wrzucić do blendera dodać szpinak i wodę
W ciągu dnia  rodzaju możemy sobie zjeść różnego rodzaju owoce(lecz z umiarem)
Obiad:
krem z soczewicy

  • 2 szklanki wody
  • 70 g suchego ziarna soczewicy czerwonej
  • 4 marchewki
  • 2 czerwone cebule 
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól pieprz chilli
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • słonecznik
  • 1 łyżka oliwy
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na oliwie aż zmięknie. Marchewki kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli, dodajemy teraz soczewicę podsmażamy chwilkę i wlewamy wodę dodajemy przyprawy czosnek i gotujemy aż soczewica zmięknie. Teraz wszystko blendujemy czy jakim tam sprzętem dysponujecie,
przelewamy teraz to wszystko do garnka i gotujemy jeszcze 10 minut pod sam koniec dodajemy mleczko kokosowe , przekładamy na talerz i posypujemy podprażonym na patelni słonecznikiem .
Kolacja: 
surówka
  • Biała kapusta
  • marchew
  • cebula
  • koperek 
  • oliwa
  • przyprawy
  • orzeszki ziemne podprażone

Kapustę szatkujemy ,marchewkę kroimy w długie cienkie paski,cebulę kroimy jak lubimy .teraz oliwę koperek i przyprawy mieszamy razem wylewamy na surówkę wsypujemy uprażone orzeszki ziemne i znów mieszamy i możemy jeść.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kluski na parze inaczej

Pasztet!!!

Wielkanocna sałatka