grzybiarka we francuzie

  • 2 ciasta francuskie
  • 20 dkg podgrzybków suszonych
  • 15 dkg borowików suszonych
  • sól, pieprz
  • 1 cebulka posiekana i zeszklona 
  • sezam,mak do ozdoby
  • masło lub jajko do posmarowania ciasta
Żeby przygotować grzybiarkę we  francuzie musimy sobie namoczyć grzybki najlepiej zrobić to wieczorną porą żeby przez noc stały w wodzie. Takie namoczone grzybki rano sobie gotujemy , ugotowane mielimy ,kroimy jaką kto woli technikę . Grzybki tak przygotowane łączymy z cebulką i przyprawami , ciasto francuskie tniemy na małe prostokąty i nakładamy łyżeczką nasz farsz zwijamy robiąc taki rulonik, następnie smarujemy rozkłóconym jajkiem z niewielką ilością mleka lub wody posypujemy sezamem lub makiem , takie ruloniki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 15 minut .

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kluski na parze inaczej

Pasztet!!!

Wielkanocna sałatka