grzybiarka we francuzie
- 2 ciasta francuskie
- 20 dkg podgrzybków suszonych
- 15 dkg borowików suszonych
- sól, pieprz
- 1 cebulka posiekana i zeszklona
- sezam,mak do ozdoby
- masło lub jajko do posmarowania ciasta
Żeby przygotować grzybiarkę we francuzie musimy sobie namoczyć grzybki najlepiej zrobić to wieczorną porą żeby przez noc stały w wodzie. Takie namoczone grzybki rano sobie gotujemy , ugotowane mielimy ,kroimy jaką kto woli technikę . Grzybki tak przygotowane łączymy z cebulką i przyprawami , ciasto francuskie tniemy na małe prostokąty i nakładamy łyżeczką nasz farsz zwijamy robiąc taki rulonik, następnie smarujemy rozkłóconym jajkiem z niewielką ilością mleka lub wody posypujemy sezamem lub makiem , takie ruloniki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 15 minut .
Komentarze
Prześlij komentarz