Zdrowo i kolorowo 9
Śniadanie:
- ulubiona bułeczka
- 2 papryczki czereśniowe nadziewane serkiem
- 1 ogórek zielony
- 1/2 papryki
W ciągu dnia jabłka ,serek wiejski, orzechy
Obiad:
krem" groszek w pomidorach"
- 300g groszku zielonego mrożonego
- świeża mięta
- 1,5 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i podsmażonej
- przyprawy do smaku
- 1 ziemniak pokrojony w kostkę
- 1 łyżka gęstego mleka kokosowego(może być śmietana)
Ziemniaka gotujemy w bulionie przez chwilę dodajemy cebulę groszek mięte i przyprawy i gotujemy aż groszek i ziemniak będą miękkie przelewamy do blendera dodajemy łyżkę mleczka i miksujemy . Zmiksowany krem podgrzewamy przez chwilę na małym ogniu.
- 1/2 puszki pomidorów z puszki
- 4 łyżki soku z pomidorów
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- bazylia sól pieprz,chilli
- 1 łyżka mleka kokosowego
- 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i podsmażonej
Pomidory z puszki przelewamy do garnka dodajemy sok pomidorowy bulion warzywny cebulkę i przyprawy i gotujemy ok 20 minut po tym czasie , wlewamy zawartość garnka do blendera dodajemy łyżkę mleka kokosowego i miksujemy, później chwilę podgrzewamy na małym ogniu .
Wszystko podajemy tak jak na zdjęciu:)
Kolacja:
- 2 banany
- 1/2 szklanki mrożonych jagód
- 1 szklanka wody
Komentarze
Prześlij komentarz