Posty

Wyświetlanie postów z lipiec, 2012

kofciki z bobu

Obraz
Bób Bób znany i spożywany był już w starożytności, świadczą o nim odnalezione nasiona w ruinach Troi. Któż z nas pamięta o tym warzywie. Zabiegani, zapracowani, nie mamy czasu ani ochoty na przygotowywanie zdrowej żywności. Jeśli kiedyś natknie nas ochota na jedzenie zgodne z naturą, przypomnijmy sobie o nim.     Właściwości bobu: zawiera witaminę PP, B, C, A, ma w sobie żelazo, wapń, fosfor, jest bogaty w błonnik, nie zawiera cholesterolu, jest bogactwem błonnika, dostarcza dużo energii, przyśpiesza odtruwanie, ułatwia trawienie, jest źródłem soli mineralnych, symuluje wydzielanie hormonu wzrostu. Materiał zaczerpnięty ze strony Bób Jak to miło po 3 tygodniach przerwy od gotowanie upichcić coś swojego pysznego , dzisiaj padło na kofciki z bobu mamy teraz pod dostatkiem a jest przepyszny! bób ugotowany obrany ser biały czosnek przyprawy (ostre) jajko bułka tarta Bób mielimy razem z serem